پربازدیدترین ها

کد خبر: 617 ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۶

در سیزدهمین همایش ملی بیوشیمی فیزیک ایران عنوان شد

همایش های علمی باید به تریبونی برای آگاهی عموم مردم تبدیل شود

موسوی موحدی استاد دانشگاه تهران صبح امروز درسیزدهمین همایش بیو شیمی فیزیک گفت:جامعه ای که دانش نداشته باشد بدبختی و بیماری نصیب آن می شود.

همایش های علمی باید به تریبونی برای آگاهی عموم مردم  تبدیل شود

به گزارش خبرنگار ابصارنیوز، گودرز صادقی سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی صبح امروز در مراسم افتتاحیه سیزدهمین همایش ملی بیوشیمی فیزیک ایران در سالن خودسیانی این دانشگاه ضمن عرض خیرمقدم به دانشمندان بیوشیمی فیزیک ایران به توصیف ویژگی های منطقه و دانشگاه پرداخت و گفت: استان اردبيل يکی از امن ترين استانهای کشور است که در آن ميزان تلفات انسانی ناشی از جرائم مختلف در پايين ترين حد قرار دارد.

صادقی با اشاره به وجود حاصلخيزترين خاکها در دشت مغان گفت: این منطقه از پتانسيل بالايی برای رونق کشاورزی برخوردار است.

سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی به پیشینه فرهنگی اردبیل بخصوص و عالمان و دانشمندان بزرگ این دیار اشاره کرد و گفت: این منطقه تقويت کننده تشيع و احيای دوباره ايران بزرگ بود که پيش از حکومت صفويان از هم پاشيده و به صورت ملوک الطوايفی اداره مي شد.

وی افزود: عليرغم محروميت و نوبنياد بودن اين استان، خوشبختانه دانشگاه محقق اردبيلی گامهای اساسی در پيشرفت و توسعه استان برداشته است.

صادقی به رتبه علمی محقق اردبیلی اشاره کرد و گفت: این دانشگاه از بين 56 دانشگاه دولتی کشور در رتبه 23 قرار دارد.

وی به فعالیت های فرهنگی دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: علی رغم جهش علمی در این چند سال اخیر، مجموعه مدیریت دانشگاه از رسيدگی به فعاليتهای فرهنگی غافل نبوده بطوریکه در این حیث هم در کل کشور جزو بهترین ها به حساب می آید.

 

 تربیت درست دینی و علمی نخواهند گذاشت بانیان علم، خود جامعه را دچار غضب کنند.

حجت الاسلام سیف الله مدبر با اشاره به تاریخ گفت: در روایات آمده است که سه دسته از مردم جامعه را دچار غضب کرده و رحمت را از جامعه دور می کنند. دسته اول گروهی از دانشمندان هستند که علم را تهدید می کنند و وظیفه خود را در جایگاهی که هستند به درستی انجام نمی دهند.

وی دسته دوم را دانشمندانی نامید که فقط با مزد کار می کنند و بیشتر از پولی که به آن ها داده شده حاضر به علم آموزی در سطح جامعه نیستند.

سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دانشجو و علم آموز نیز وظایفی بر دوش دارد، افزود: دسته سوم دانشجویانی که تلاش علمی ندارند.

مدبر به ضرورت توجه جوامع علمی به این سه دسته تاکید کرد و گفت: باید با تربیت درست دینی و علمی نگذاریم بانیان علم، خود جامعه را دچار غضب کنند.

همایش های علمی باید به تریبونی برای آگاهی عموم مردم  تبدیل شود

علی اکبر موسوی موحدی استاد دانشگاه تهران با اشاره به مواجه انسان، کره زمین و موجودات آن با صنعت گفت: باید سبک درستی برای زندگی انتخاب شود.

وی با استناد به تعریف سازمان بهداشت جهانی از کشور پیشرفته افزود: امروز کشور صنعتی و اقتصادی کشور پیشرفته محسوب نمی شود بلکه کشوری که سلامت داشته باشد یک کشور پیشرفته است.

استاد تمام گروه بیوفیزیک درمرکز تحقیقات بیوشیمی فیزیک دانشگاه تهران محورهای سلامت در جامعه را شامل سلامت جسمانی، روحی روانی، اجتماعی و معنوی برشمرد.

موسوی موحدی افزود: تحقیقات نشان می دهد هرکجا رشد فن آوری حادث شده و مختصات اخلاق در آن بررسی شده با رشد فن آوری اخلاق کاهش یافته و بنابراین نمی توان گفت جامعه صنعتی الزاما برخوردار از سلامت است.

استاد دانشگاه تهران به تنش یا استرس از دیدگاه عموم مردم پرداخت و گفت: مردم باور دارند که این یک مسئله روحی است در حالی که بر اساس تحقیقات تغذیه ناسالم به تولید رادیکال آزاد کمک می کند.

وی با بیان اینکه تغذیه امروز یک تغذیه صنعتی است، افزود: تغذیه صنعتی یعنی غذا روزها و ماه ها در فروشگاه باقی می ماند و برای حفاظت آن از نگه دارنده استفاده می شود.

پژوهشگر بیوشیمی و بیوفیزیک  کشور تصریح کرد: تمامی مواد نگه دارنده اسکیدان دارند که به عبارتی همان رادیکال های آزاد است.

وی افزود: حتی خمیردندانی که فرد برای نظافت استفاده می کند به دلیل اینکه کپک نزند نگه دارنده دارد و به نوعی خود خمیردندان ماده اکسیدان که تنش زا است دارد.

دانشمند برجسته دانشگاه تهران با تاکید به اینکه بیماری دیابت، خود بیماری تنشی است، افزود: تمامی این عوارض ایجاب می کند که سبک درستی در زندگی امروز اتخاذ شود.

وی راهکار مقابله با رادیکال های آزاد را مصرف آنتی اکسیدانت دانست و گفت: به عنوان مثال مصرف یک لیوان آب انار می تواند تمامی رادیکال های آزاد را از بدن دفع کند.

موسوی موحدی خنده از ته دل و شادابی و خوشحالی را از دیگر راهکار های مقابله با رادیکال ها دانست و گفت: در دنیا موسسات و مراکز تحقیقاتی شادی با این هدف تشکیل شده است.

وی در ادامه به تحقیقات خود در زمینه مشکلات سبک زندگی نسل جوان به عدم برخورداری از خواب خوب اشاره کرد و گفت: خواب با استرحات متفاوت است و در خواب سم زدایی و تولید هورمون اتفاق می افتد.

استاد دانشگاه تهران با اذعان به اینکه بدن انسان پیرو کره زمین بیشتر از آب تشکیل شده است، افزود: همچنان که ۷۰ درصد کره زمین را آب تشکیل می دهد، فقط دو گروه میوه و سبزیجات اینقدر آب در بافت خود دارند.

موسوی موحدی وظیفه متخصصان را صحبت با عموم مردم دانست و گفت: همایش های علمی صرفا با حضور متخصصان برگزار می شود در حالی که این اطلاعات باید از هر تریبونی در اختیار مردم قرار گیرد.

وی با تاکید به اینکه سلامتی مهمترین برکت الهی است، اضافه کرد: امروز سلامت زیستن نیازمند دانش است و این دانش باید در گروه های مختلف جامعه وارد شود.

پژوهشگر برجسته بیوشیمی فیزیک معتقد است جامعه ای که دانش نداشته باشد بدبختی و بیماری نصیب آن می شود و معیار علم حکمت است و حکمت همان امر درست است.

در ادامه این همایش دو روزه در کنار کارگاههای تخصصی، پژوهشگران و محققین در این زمینه به بررسی آخرین دستاورد های علمی پرداختند.

اتصال ليگاند پروتئين و هدف گيری دارو،تاخوردگی ناصحيح پروتئين و بيماريها، بيوترموديناميک، پايداری پروتئين، بيوفيزيک محاسباتی، سنتيک انزيمی و مهارکننده ها، بيوفيزيک ساختاری و عملکردی از جمله محورهای سیزدهمین همايش ملی بیوشیمی فیزیک در دانشگاه محقق اردبیلی است.

انتهای خبر/ج