به گزارش خبرنگار ابصارنیوز، همایش «بایدها و نبایدها؛ سیاستهای جمهوری اسلامی ایران پس از توافق هسته ای» با حضور صادق زیباکلام فعال سیاسی و استاد دانشگاه ،افشار سلیمانی کاردار سابق ایران در جمهوری اذربایجان، علایی مدرس دانشگاه با اجرای مالک رضایی فعال سیاسی و روزنامه نگار ساعت 17/30 روز سه شنبه به مدت 3 ساعت در مجتمع فرهنگی فدک اردبیل برگزار شد.
فعالیت حزبی و تشکیلاتی بعد از گذشت 2 سال از عمر دولت تدبیر و امید جای خود را بین دولت و ملت پیدا نکرده است
غلامحسین غاربی دبیر حزب اسلامی کار در استان اردبیل ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این همایش از وضعیت فعلی احزاب و کم توجهی دولت در این مورد به شدت انتقاد کرد و اظهار داشت:بعد از گذشت 2 سال از عمر دولت تدبیر و امید هنوز فعالیت حزبی و تشکیلاتی بین دولت و ملت جای خود را باز نکره است. دبیر حزب اسلامی کار در استان اردبیل با یادآوری اینکه هنوز جرائم سیاسی در قانون اساسی ایران تعریف درستی نشده است افزود: از دولت امید انتظار داریم بعد از انتخابات مجلس اینده در مورد نظام جامع حزبی و تعریف جرائم سیاسی کارهای مهم و اساسی صورت گیرد.
امروز، کشور آزمایشگاه تجربه اندوزی نیست
سید رضا علوی دبیر سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار در استان اردبیل با بیان اینکه آزمون و خطا امروز نابخشودنی است گفت: عده ای مردم و کشور را آزمایشگاهی برای تجربه اندوزی می دانند و این کار اشتباهی است.
دبیر سازمان دانشجویی حزب اسلامی در ادامه سخنان خود را از دوران باستان خواستگاه علوم مختلف توصیف کرد و افزود: تکنولوژی هسته ای هم از این امر مستثنی نیست و جوانان ما توانستند این دانش بزرگ را بومی کنند.
علوی تحمل هزینه های سنگین ازجمله تحمل فشار و تحریم های ظالمانه استکبار در این خصوص را یاداور شد و ادامه داد: امروز فرزندان این مرز و بوم بار دیکر توانایی های خود را به اثبات رساندند و نشان دادند با منطق گفتمان نیز می شود مسائل پیچیده را حل کرد و صلح و دوستی را به جامعه ارزانی داشت.
وی در پایان سخنان خود از کارشناسان و اساتید دانشگاه خواست با بررسی سیاست های نظام بعد از تحریم راهکارهای مناسبی برای تعاملات بعد از دوران پسا تحریم ارائه دهند.
دولت سنگین، فساد اقتصادی با خود به همراه می آورد
مالک رضایی روزنامه نگار و مجری این همایش این نشت را به 2 فیلم با یک بلیط توصیف کرد و گفت:دولت سنگین داریم که هزینه های گزاف بر اقتصاد مملکت وارد می کند .
رضایی بدنه دولت را عامل و زمینه ساز فساد اقتصادی و اختلاس های بزرگ دانست و از کارشناسان مدعو خواست تا در کنار بررسی باید ها و نبایدهای هسته ای در دوران پساتحریم در این مورد نیز اظهار نظر کنند.
ایران بعد از توافق نیز گلستان نخواهد شد
صادق زیبا کلام فعال سیاسی و استاد دانشگاههای تهران با اذعان به اینکه اردبیل شهر صنعتی نیست اظهار داشت: با این حال این شهر از خیلی از شهر های صنعتی و بزرگ، منسجم تر عمل کرده است،
این فعال سیاسی ایجاد اتحاد کارگری در استان اردبیل را ستود و آن را بعنوان الگو برای کشور معرفی کرد.
زیبا کلام مقطع پساتحریم را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: اینکه چه خواهد شد نیز دست خودمان است و ما باید بتوانیم تعامل با آمریکا را بوجود بیاوریم.
وی ضمن اشاره به اصل بایدها و نبایدها، به مبداء خلق این اصطلاحات پرداخت و گفت: مسلماً تورم پایین، قیمت مسکن، حذف بیکاری و اندیشه های رویایی از این قبیل، ساخته و پرداخته ذهن مجلس،تیم مذاکره کننده، هیات دولت یا دانشگاهیان نیست.
این فعال سیاسی با بیان اینکه اگر توافق نشده بود اکنون دنبال این همه باید ها هم نبودیم تصریح کرد: بایدها بعد از توافق وین ساخته شد.
زیبا کلام خاطر نشان کرد:این باید ها توسط مخالفین توافق هسته ای، دلواپسان و تمام کسانی که از عدم توافق سود و منفعت بدست می اوردند ( جبهه پایداری و اصولگرایان) ایجاد شده است.
وی ادامه داد: باید مراقب بود روی پوست خربزه ای که آقایان روی زمین انداخته اند سر نخوریم.
این فعال سیاسی با بیان اینکه تولید کنندگان اندیشه" باید و نباید های هسته ای" ما را ساده اندیش خطاب کردند، اظهار داشت: آنها می گویند ما معتقدیم اگر توافق حاصل شود ایران کویت می شود، بهشت می شود و بدین ترتیب تمام مسائل نیز حل خواهد شد.
زیبا کلام با رد موارد نسبت داده شده به اصلاح طلبان متذکر شد:اینکه بلافاصله بعد از توافق ایران گلستان شود فکر باطلی است و نباید این فرضیه را در بین مردم نهادینه کرد که تمام بدبختی های مردم به خاطر تحریم است.
وی افزود:من معتقدم اقتصاد ایران فاسد است و این فساد حاصل ناکارآمدی دولت است و اگر وضع بر همین منوال بماند چه توافق حاصل بشود و چه نشود در تغییر وضع کنونی فرقی حاصل نخواهد نشد.
زیبا کلام با بیان اینکه باید شعارهای "مرگ بر" برچیده شود، تصریح کرد: با پیروی از منطق گذشته در ایجاد تعامل با دنیا راه به جایی نخواهیم برد.
استاد دانشگاه های تهران در بخش دیگری از سخنان خود، اقتصاد توحیدی و به دنبال آن اقتصاد مقاومتی را تنها شعار دانست و خواستار عملیاتی شدن طرح ها شد.
زیبا کلام با انتقاد از صدا و سیما، تلوزیون را مصادره شده توسط اصولگرایان خواند و گفت: اصلاح طلبان نیز حق سخن گفتن بی واسطه با مردم دارند.
این فعال سیاسی در پایان سخنان خود به اشتراکات ایران و آمریکا در منطقه پرداخت و افزود: ما و امریکا هردو نمی خواهیم بعد از بشار اسد، النصره و داعش سر کار بیایند.
وی در مورد وضعیت یمن هم اظهار داشت: ما و آمریکا بر سر از بین رفتن القاعده در این کشور نیز به توافق رسیده ایم.
زیبا کلام با حمله شدید به دولت احمدی نژاد، وی را متهم به بهره برداری سیاسی از مسئله هسته ای کرد و افزود: احمدی نژاد رسما لفظ خیانت در مورد اصلاح طلبان را بکار برد و از مسئله هسته ای نیز بهره برداری سیاسی کرد.
وی تأکید کرد: هنر ظریف " ضربه نزدن به دهن آمریکا" بود همانگونه که خاتمی با مطرح کردن بحث گفتگوی تمدن ها سیاست تنش زدایی را شروع کرد.
گذشته چراغ راه آینده است
افشار سلیمانی کاردار سابق ایران در جمهموری آذربایجان با بیان اینکه کشور دارای حاکمیت و دولت است گفت: از رمان دولت خاتمی روی چشم انداز 20 ساله کشور کار شد ولی احمدی نژاد به بهانه آماده نبودن زیر ساخت آن را متوقف کرد.
کاردار سابق ایران در جمهوری آذربایجان در ادامه سخنان خود به مقایسه وضعیت ایران و ترکیه در زمان پیش از انقلاب و پس از انقلاب پرداخت و گفت: ترکیه قبل از انقلاب وضعیت بدتری از ما داشت اما اکنون با اینکه بشکه نفت و کپسول گاز ندارد از ما جلو زده است.
سلیمانی در ادامه سخنان خود به بایدها و نبایدهای هسته ای پرداخت و گفت: باید ها همان هایی بودند که خاتمی انجام داد و نباید ها را احمدی نژاد مرتکب شد.
وی نسبت مدیریت سیاسی و فرهنگی کشور را به پساتحریم و پیشاتحریم بی ارتباط دانست و گفت: روحانی "جنازه ای" بیش تحویل نگرفته است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه اختلاس ها در زمان احمدی نژاد سازمان یافته بود، از احزاب بعنوان "کابینه در سایه" نام برد و افزود: این نقش باید پس از انتخابات آتی مجلس ایفا شود.
بایدها و نباید در دل بومی سازی و دموکراسی قابل حل است
علایی استاد دانشگاههای اردبیل مهاجرت صدر و حسین بشریه و قاسم افتخاری از ایران را خاطر نشان کرد و گفت: به خاطر نبود مدیریت صحیح در اداره کشور این کار صورت گرفت.
استاد دانشگاههای اردبیل به ارائه آمار اقتصادی توسط عسگری آزاد اشاره کرد و گفت: 12 سال مذاکرات بی حاصل، یک تریلیون دلار به اقتصاد ایران ضربه زده است.
وی در پایان سخنان خود وضعیت سنگین دولت را خاطر نشان کرد و گفت: در ایران به ازای هر 5 کارمند یک رئیس و مدیرکل وجود دارد و این خود مهمترین عامل ضربه زننده به اقتصاد کشور است.
علایی خواستار چابک سازی دولت با کوچک سازی و ادغام وزارتخانه ها شد.
انتهای پیام/