به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر، حجت الاسلام و المسلمین مهدی ستوده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل در همایش تکریم و بزرگداشت امامزادگان و بقاع متبرکه استان اردبیل مه در امامزاده صالح اردبیل برگزار شد با بیان اینکه نگاه مدیریت در امامزادگان از حالت تشریفاتی و شعاری خارج شده است گفت: امروز به برکت کارکردهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بقاع متبرکه، امازادگان به سنگرهای هویت بخشی مردم تبدیل شدهاند.
وی به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در اینخصوص اشاره کرد و گفت: مدیریت مساجد و امامزادگان به دست مردم اتفاق بیافتد و در این میان نقش علما هم مهم و اساسی است.
حجت الاسلام ستوده در ادامه سخنان خود به کارکردهای بقاع متبرکه اشاره کرد و گفت: در بحث کارکرد اجتماعی به عنوان مثال در قرار دوازدهم به دنبال جذب مشارکت مردم برای کمک به نیازمندان هستیم.
وی با بیان اینکه قرار دوازدهم محفلی امام زمانی است گفت: تلاش می شود بنا به اقتضائات مکانی در امامزادگان و بقاع متبرکه برنامه های فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی مبتنی در فعالیت های اجتماعی برگزار شود تا احاد مردم از برکات امامزادگان در همه ابعاد برخوردار شوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل به طرح شمیم نیز اشاره کرد و گفت: حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم نیز از جمله محورها و کارکردهایی است که درصدد برنامه ریزی برای انجام در بقاع متبرکه هستیم تا با گره گشایی از زندگی نیازمندان کارکرد اقتصادی بقاع متبرکه نیز در جامعه عینیت یابد.
وی ایجاد صندوق های قرض الحسنه در بقاع متبرکه را در همین راستا عنوان کرد و گفت: استفاده از ظرفیت های وقف ماندگارو همچنین پنل های خورشیدی در زمینه درآمدزایی از جمله راهکارهای وامداد رسانی های بقاع متبرکه در زمینه برطرف کردن مشکلات اقتصادی نیازمندان است.
ستوده به تولید و اشتغال نیز اشاره کرد و گفت: تسهیل گری در این زمینه نیز از جمله کارکردهای اقتصادی و اجتماعی بقاع متبرکه است چراکه خادمین بقا و خیرین می توانند با توجه به توانمندی ها و ارتباطات سازنده ای که دارند از نیازمندان گره گشایی کنند.
وی بابیان اینکه امروز کارکرد بقاع متبرکه صرف سخنرانی و روضه خوانی نیست گفت: امروز باید به سمت فعال سازی همه کارکردهای بقاع متبرکه برای بهرمندی آحاد مردم از برکات امامزادگان و بقای متبرکه باشیم چراکه همین کارکردها زمینهساز اتحاد و انسجام مردم، تقویت تعاون و همکاری و نشاط اجتماعی و مذهبی در جامعه می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل کارکرد قرآنی و تربیتی را مهمترین کارکرد بقاع متبرکه نام برد و گفت: تربیت نسل جوان مهمترین دغغه خانواده ها است چراکه این نسل صالح است که زمینه ساز مدینه فاضله و تعالی امت می شود.
وی به تشریح افتخارات تربیت مسجدی در استان اردبیل پرداخت و گفت: در سایه تربیت مسجدی است که امروزه شاهد ظهور نسل فرهیخته قرآنی در دارالارشاد اردبیل هستیم، وجود حافظان متعدد قران کریم، منتخبین مسابقات قرانی، نفرات ممتاز رشته نهج البلاغه از شهرستان خلخال و همچنین ظهور داوران ممتاز بین المللی بانوان که از جمله شاخصه های توسعه قرانی است در استان اردبیل رو به رشد است.
ستوده در ادامه سخنان خود به کمک های خیرین نیز اشاره کرد و گفت: بدون وجود خیرین نمی توان کارها را پیش برد چراکه ماموریت های اوقاف به قدری سنگین است که با بودجههای دولت و همچنین منابع سازمان اوقاف نمی توان از عهده هزینه ها برآمد.
وی به مردم داری و مردم یاری امامزادگان و بقاع متبرکه اشاره کرد و گفت: در فصول میهمان پذیر سال ازجمله نوروز و تابستان که مردم مسافرت می کنند این بقاع متبرکه است که پذیرای مسافرین و میهمانان بوده و کاستی های موجود در استاندر زمینه اسکان و استراحت گاه را رفع می کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل به مسائل حکمرانی نیز اشاره کرد و گفت: بقاع متبرکه از دیدگاه حکمرانی تفکیک پذیر نیستند چراکه درراستای اهداف ولایت در حرکت هستند..
وی به تشریح اقدامات عمرانی اوقاف و امور خیریه استان اردبیل پرداخت و گفت: احداث 51 مدرسه، 17 مرکز درمان در کنار ساماندهی ملک باتمانقلیچ که کاربرد درمانی برای ناباروری دارداز جمله فعالیت های عمرانی اوقاف و امور خیریه طی سال های گذشته است.
ستوده با بیان اینکه بسیاری از مشکلات با نگاه اهل بیتی حل می شود گفت: اوقاف و امور خیریه سازمانی مردمی در کنار مردم و برای خدمت به مردم است.
وی از احیای موقوفه میرزا محسن مجتهدی دراردبیل خبرداد و گفت: این حسینیه که از دیرباز مرکز حسینیت و هویت عزاداری دارالارشاد اردبیل بود به حاشیه رفته و مخروبه شده بود که با تلاش های انجام گرفته طی سال گذشته این مجموعه عظیم فرهنگی بازسازی و هویت تاریخی را بازیافته و سال گذشته شاهد برگزاری عزاداری دهه اول محرم بود، از امسال نیز این حسینیه با حضور دستجات عزاداری و تعذیه جلال و شکوه گذشته خود را نظاره گر خواهد بود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل به فعالیت های اجتماعی اوقاف و امروز خیریه استان اردبیل اشاره کرد و گفت: نگهداری از کودکان بی سرپرست، سالمندان و توانبخشی نیازمندان از جمله فعالیت های اجتماعی اوقاف و امور خیریه است که با کمک خیرین نیک اندیش در حال انجام است.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد امامزادگان و بقاع متبرکه پایگاه فرهنگی و سنگر اقتصاد مقاومتی هستند و نقش تاثیرگذاری در تربیت نسل قرآنی برای آینده کشور دارند.
انتهای پیام/ج