به گزارش خبرنگار ابصارنیوز، حجت الاسلام کاظم معاضدی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اردبیل با اعلام خبر آغاز ثبت نام اعتکاف دانشجویی در دانشگاه های استان اردبیل گفت: همه دانشجویان می توانند با مراجعه به دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه ها و دانشکده های استان جهت شرکت در مراسم معنوی و عبادی اعتکاف ثبت نام کنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اردبیل با بیان اینکه خود سازی، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبی از برکات اعتکاف است تصریح کرد: اعتکاف فرصتی برای بازگشت به خویش و خدای خویش است تا کسانی که از هیاهو و جنجال های زندگی مادی خسته می شوند، بتوانند چند صباحی با خدای خود خلوت کرده و جان و روح خود را با خالق هستی ارتباط دهند.
معاضدی با اشاره به اهمیت برگزاری این مراسم در دانشگاه ها، گفت: احیاء مراسم اعتکاف بدون شک یکی از برکات ویژه نظام مقدس ماست که در سال های گذشته و توسط مقام معظم رهبری روح تازه ای در کالبد این جریان دمیده شد و بحمدالله هر سال با شکوه تر از سال قبل برگزار می شود.
وی با اشاره به وجود مسجد در سه دانشگاه محقق اردبیلی، علوم پزشکی و آزاد اسلامی واحد اردبیل گفت: این سه دانشگاه بصورت مستقل مراسم اعتکاف دانشجویی را برگزار خواهند کرد و دانشگاههای دیگر در صورت تمایل می توانند از ظرفیت این سه دانشگاه استفاده کنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اردبیل در پایان سخنان خود برگزاری سخنرانی، حلقه های معرفتی، مناجات خوانی، تلاوت قرآن و ... را از جمله برنامه های اعتکاف دانشجویی عنوان کرد.
اعتکاف در لغت به معنای توقف در جایی است .اما تعریف اصطلاحی اعتکاف: امام خمینی (ره) در تعریف اعتکاف می فرمایند: "وَ هُوَ اللَّبَثُ فِی المَسجِدِ بِقَصدِ التَعّبُدِ بِهِ وَ لا یعتَبَرُ فِیه ضَمُّ قَصدِ عِبادَةٍ اُخری خارِجَةً عَنهُ وَ اِن کانَ هُو الاَحوِط؛ اعتکاف، ماندن در مسجد به نیت عبادت است و قصد عبادت دیگر، در آن معتبر نیست. اگر چه احتیاط مستحب نیت عبادتی دیگر، در کنار اصل ماندن می باشد.
اهمیت اعتکاف:
اعتکاف، محو خود خواهى در امواج بلند خداگرایى و خدمت به امت اسلامى است. اعتکاف، بیرون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است که روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى گیرد. اعتکاف، گریز از لذت گرایى و مهار حس خود محورى و برترى جوئى و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى است. خود سازى، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر برکات اعتکاف است. اسلام، فکر جدایى از زندگى دنیا و گوشه نشینى و کناره گیرى از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام کرد، اما اعتکاف را بعنوان فرصتى براى بازگشت به خویش و خداى خویش قرار داد، تا کسانى که از هیاهو و جنجال هاى زندگى مادى خسته مى شوند، بتوانند چند صباحى با خداى خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستى ارتباط دهند .اعتکاف شرایطی را فراهم می کند تا انسانها با توشه معنوى و اعتقادى راسخ و ایمان و امیدى بیشتر، به زندگى خود ادامه داده ، خود را براى صحنه هاى خطر و جهاد در راه خدا آماده سازند ، همیشه با یاد خدا تلاش کنند ، خود را در محضر پروردگار ببینند ، از نافرمانى او بپرهیزند و به سوى سعادت دنیا و آخرت گام بردارند.
انتهای پیام/